Cikloturizam

 • Cikloturizam
  Brdski bicikli & rute

  U okolici "Vuglec Brega" mnoštvo je šumskih, makadamskih i asfaltnih puteva odličnih za biciklizam. Vozeći se tim putevima uživati ćete u ljepotama Hrvatskog zagorja i gostoprimstvu domaćih ljudi.

   

  Na raspolaganju imamo 10 kvalitetnih brdskih bicikala koje nudimo za najam, a rado ćemo vam predložiti rutu primjerenu vašoj želji i kondiciji.

   

   

  "Dvije kapelice"

  Kružna ruta; Vuglec Breg - Krapinske Toplice - Vuglec Breg

   

  S "Vuglec Brega" preko povezanih brežuljaka, možete doći do "Sv. Marije Magdalene", brda iznad Krapinskih Toplica. Na putu se nalazi nekoliko predivnih vidikovaca, kapelice Sv. Antun i Sv. Marija Magdalena, mauzolej Jakoba Badla, te mnogobrojne klijeti s vinogradima.

   

  Ruta je duga svega 7,5 km, a fizički je srednje zahtjevna zbog čestih promjena visinskih razlika i strmih uspona.

   

  "Dva izvora"

  Kružna ruta; Vuglec Breg - Krapinske i Tuheljske Toplice - Vuglec Breg

   

  Tridesetak i više kilometara slikovite biciklističke rute pruža ugodnu vožnju krajem, koji povezuje dva izvora zdravlja i rekreacije – Krapinske i Tuheljske Toplice. S obje strane staze pružaju se livade, oranice, vinogradi… Osim očaravajućim prirodnim ljepotama, staza obiluje mnoštvom raspela, crkvama i kapelama.

  Dvoje toplice okosnica su ovih staza, a blizina muzeja, galerija, rodnih kuća dvaju predsjednika, te mnogobrojni sakralni objekti razlog su više da se izabere ova ruta.
   

  Foto galerija