<<< povratak u vinariju

Pjenušac Jasminka

  • Prirodno pjenušavo vino proizvedeno klasičnom metodom od 50% Chardonnaya sa dodatkom graševine, rajnskog rizlinga i zelenog silvanca.  Odležava na kvascima približno 4 godine.
    Dodatkom ledenog vina BODREN kao ekspedita, ovaj pjenušac dobiva karakter medne i botritisne note.
    Izrazite žute je boje koja se razvija prema jantarnoj, kristalno bistar, a brojni sićušni mjehurići ukazuju na njegovu živost.
    Na nosu su prepoznatljivi mirisi sušenog voća smokvi i datulja. Okus je pun i dugotrajan. Kiselina je u balansu sa slatkoćom što navodi na ugodu kod ispijanja i traži ponovni gutljaj.
    Idealno za svaki trenutak, a dobro se sljubljuje sa jačim desertima.

    Poslužiti na 6 do 7 °C                                                                                           

                                                                                                                               Alk. 12,2 vol%
    Kiselina: 5,7 g/l
    Šećeri: 39,6 g/l
                                                                                                                          Cijena: 470,00 kn

    Pjenušac Jasminka