Ribolov

 • Jezero "Trakošćan"

  Jezera u okolici

   

  Jezera "Škarićevo"

  Jezera "Škarićevo" udaljena su samo jedan kilometar od nas, stoga se na njima vrlo lako se može organizirati piknik za manje društvo. Jezerima upravlja šrd "Krapina", a najzastupljenije riblje vrste su smuđ, šaran, som, štuka i babuška.

   

  Jezero "Trakošćan"

  Za atraktivniji ribolov preporučamo jezero "Trakošćan" udaljeno 33 kilometara od Vuglec brega. Jezero je površine 17 ha i bogato je ribom, a najpoznatiji su grabežljivci; smuđ, som, štuka i grgeč "bass", te šaranske i ostale vrste bijele ribe.  Na jezeru djeluje i ribolovom upravlja šrk "Trakošćan".

  Uz jezero uređene su pješačke staze, koje taj prostor pretvaraju u šetalište, a sama staza oko jezera iznosi cca 5 km, pa jezero preporučamo i onima koje vole šetnje prirodom ili joging.

   

  Jezera "Bedekovčina"

  Jednako kao i jezero "Trakošćan", Bedekovčanska jezera vrlo su atraktivna za ribolov, a udaljena su samo 19 kilometara od Vuglec brega. Na prostoru Bedekovčanskih jezera djeluje Športsko ribolovno društvo "Jezera", a ribolov se odvija na 5 jezera ukupne površine 11,20 ha.

  Jezera su poznata po kapitalnim primjercima soma, a bogata su i ostalim ribljim vrstama kao što su šaran, deverika, smuđ, štuka, i sl.

   

  Ukoliko se odlučite za ribolov na jednom od navedenih jezera, preporučamo da se informarate o uvjetima ribolova, te kupnji dozvola kod nadležnih ribolovnih društava.

   

  Bistro!

  Foto galerija